La meva col·lecció

Què col·lecciono?

En general, qualsevol cosa que em cau a les mans! No rebutjo res, i tot aquell segell que m’arriba, entra a la meva col·lecció si no el tinc. En altres paraules, faig col·lecció mundial, bàsicament de segells usats, que formen la major part de la meva col·lecció.

Específicament, i de forma sistemàtica, col·lecciono en nou els segells actuals de la República Txeca, Andorra (correus espanyols i correus francesos) i Bòsnia i Hercegovina (només els correus croats). També intento aconseguir tot el que va emetre la República Sèrbia de Krajina.

En èpoques passades també he col·leccionat sistemàticament els de França, les Fèroe, Croàcia (dècada de 1990), Aland i Bielorússia.

També m’agrada intercanviar cartes i postals amb gent d’arreu del món, amb l’esperança de tenir-ne una de cada país algun dia.

Algunes xifres i curiositats

  • Una de les dèries dels col·leccionistes és saber quants segells hi ha a la nostra col·lecció. En el meu cas, la meva col·lecció està composta actualment d’uns 20.900 segells.
  • Tinc segells de 252 administracions i dependències postals diferents (existents actualment o d’estats desapareguts).
  • L’administració de la qual en tinc més és Espanya, amb uns 2.200 segells diferents, seguida per aquest ordre de França, Alemanya, la Unió Soviètica i Txecoslovàquia, amb més de 550 segells cadascuna.
  • N’hi ha un fum de les quals només en tinc un. Entre aquestes hi ha Turkmenistan, Nova Gal·les del Sud i Saint Kitts i Nevis.
  • Percentualment, l’administració postal que tinc més completa és la Bòsnia Croata, amb un 99,4% de compleció (només em falten dos segells).
  • Fa 23 anys que col·lecciono segells. Vaig començar quan en tenia 10.
  • Durant les primeres setmanes de la meva col·lecció, només tenia segells de tres països: Espanya, Itàlia i Mauritània.
Anuncis