‘Maneta’ de segells nadalencs de Sergi Mas

Cap al final de l’any passat, Correus va emetre el seu segell nadalenc, com fa cada any des de 1972. L’artista catalanoandorrà Sergi Mas va ser l’encarregat de dissenyar-lo, per cinquè any consecutiu. Tota una fita! Mas, nascut el 1930 a Barcelona, viu a Andorra des de 1956 (més informació aquí) i és un habitual dels segells andorrans del correu espanyol, igual com d’altres artistes com Carme Massana o Francesc Galobardes. El segell de 2009 reprodueix l’obra Homenatge a l’ONCA, on es veu els Reis d’Orient tocant diversos instruments musicals. Una bona manera de fer una emissió amb doble motiu: l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i les festes de Nadal.

A la dreta d’aquest text podeu veure els cinc segells del període 2005-2009 de Sergi Mas. El 2008 la missa del gall va ser el motiu triat, amb aquest animal com a protagonista principal de la composició; el 2007 aquesta celebració religiosa també va centrar la tria de Mas, que va representar l’escena de l’antic costum del corder ensinistrat; un any abans, l’artista havia fusionat -com enguany- el Nadal i la música, amb una nativitat en què Sant Josep tocava el violoncel; i finalment, el 2005, el segell nadalenc també va anar il·lustrat amb una nativitat, que segons explica Correus provenia d’una sèrie de gravats de Mas de la dècada de 1960. Aquest segell, i el de 2008, són els meus preferits del lustre nadalenc de Sergi Mas.

Correus anuncia al seu web que el cinc en ratlla que ha fet Mas es convertirà enguany en sis en ratlla, perquè el segell nadalenc de 2010 també li ha estat encarregat. Una nova ocasió per admirar les delicades obres d’aquest artista, amb qui podem omplir diverses pàgines d’àlbum de segells, i una bona notícia per als col·leccionistes de la filatèlia andorrana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s