Alguns mata-segells bonics (1)

Doncs sí, hi ha mata-segells que són bonics, fins i tot més que segons quins segells. Jo, de mata-segells en tinc ben poquets, potser 20 o 30. Igualment, però, per variar i no parlar sempre de segells, faré un parell d’apunts per mostrar-vos alguns dels que m’agraden més d’entre els que hi ha a la meva col·lecció. Per a aquest primer apunt n’he triat dos d’Espanya que celebren esdeveniments relacionats amb Catalunya. El primer, de l’any 1981, aquest:

Un mata-segells de roleu amb una imatge ben treballada del cremallera de Núria. El model reproduït, si no m’erro -i si ho faig, que em corregeixi algun ferroviari!- és el clàssic de la locomotora E1 de fabricació suïssa (de l’empresa SLM, més concretament). És la màquina que donava servei quan el cremallera era propietat de Ferrocarrils de Muntanya de Grans Pendents, una companyia privada que precisament estava a punt de ser adquirida aquell mateix 1981 per part de la Generalitat.

El segon mata-segells, també de roleu, és el següent:

Data de 1986 i va servir per celebrar l’edició d’aquell any de la Volta Ciclista a Catalunya, en què es commemorava el 75è aniversari del naixement de la prova. El mata-segells és menys treballat que el del cremallera, però té el seu interès. S’hi veu la figura estilitzada d’un ciclista amb un número 75 sobreimprès. L’edició d’aquell any la va guanyar un veritable crac del ciclisme de la dècada de 1980, l’irlandès Sean Kelly, que entre d’altres coses va endur-se una Volta a Espanya, diverses etapes del Tour i set edicions consecutives de la París-Niça.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s