Carta i intercanvi des de Tunísia

Avui ha arribat a casa el meu primer intercanvi de segells amb un col·leccionista del continent africà, una de les zones del món que més m’interessen. He rebut la carta que podeu veure just aquí sota des de Bizerta, una ciutat portuària de Tunísia on viu l’Hamadi, que és el col·leccionista amb qui he intercanviat aquesta missiva més 50 segells.

Carta des de Tunísia. Va sortir el 2009 i ha arribat el 2010, en 13 dies.

Carta des de Tunísia. Va sortir el 2009 i ha arribat el 2010, en 13 dies.

A la dreta de la carta es pot veure el mata-segells de Bizerta amb data del penúltim dia de l’any 2009. L’Hamadi ha escollit dos segells per franquejar-la. A dalt, un dels més o menys habituals segells triangulars tunisians, en aquest cas un que mostra una àmfora. A l’esquerra, un segell de 2009 de la sèrie que els correus del país magribí han dedicat a les fruites que s’hi cultiven.

Entre la cinquantena de segells que contenia la carta, n’he triat els següents cinc per mostrar aquí al costat. Tunísia n’emet molts que mostren les riqueses arquitectòniques i patrimonials del país; entre els que us ensenyo n’hi ha dos que reprodueixen mosaics romans, un que mostra el treball de la ceràmica a la cultura islàmica i encara un altre on es pot admirar el palau del baró francès Erlanger, construït al principi del segle XX. El cinquè que he escollit, per completar aquest tast, reprodueix una fotografia de les agulles de Tabarka, unes curioses formacions rocoses situades prop d’aquesta ciutat de ressonàncies nostrades: d’aquesta Tabarka africana provenien les famílies d’origen genovès que, al segle XVIII, es van instal·lar a l’illa que hi ha davant de la costa de Santa Pola, al País Valencià. L’illa, a partir de llavors, seria coneguda com a Nova Tabarca.

Shukran, Hamadi!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s