Evolució de les emissions d’Andorra

Per començar l’any he decidit fer-me un gràfic amb el nombre de segells emesos pels correus espanyols d’Andorra des de 1972, l’any des del qual hi ha hagut emissions anuals (abans, podien passar lustres i fins i tot dècades sense que Correus posés en circulació timbres nous). Sempre m’havia cridat l’atenció el fet que, en determinats períodes, el nombre de segells emesos per la companyia estatal espanyola fos hiperestable (per exemple, a la dècada de 1990) i que, en canvi, en d’altres moments, les emissions es disparessin o es contractessin enormement d’un any a l’altre. Heus aquí el resultat gràfic:

Sempre m’ha cridat l’atenció aquest pic bestial que les emissions andorranes van tenir l’any 1982. Potser va tenir a veure amb una trempera filatèlica a Madrid, coincidint amb el Mundial del Naranjito. És clar que l’emissió de la sèrie bàsica dels escuts (nou valors) hi va contribuir força. Després, molta estabilitat fins a l’arrencada de final de segle, que va assolir la seva punta l’any 2002 amb els 14 segells posats en circulació. 1982, 2002… haurem d’esperar al 2022 per assistir a un cim similar?

Actualment, la xifra sembla estabilitzada al voltant de la desena de segells. Per tant, encara queda per sota de la pràctica dels correus francesos, que cada any emeten per a Andorra una quinzena d’exemplars. Però s’hi va acostant, mica en mica.

Bon any nou!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s