Carta des de la petita Macau

Carta arribada des de Macau.

Carta arribada des de Macau.

La petita (29 quilòmetres quadrats) però molt poblada (541.200 habitants) excolònia portuguesa de Macau és, juntament amb Hong Kong, l’únic territori de la República Popular de la Xina que té dret a emetre els seus propis segells. És, evidentment, una herència del passat colonial -Macau ja emetia els seus segells quan pertanyia a Portugal- i un reflex de l’actual situació política, en la qual el petit territori compta amb un considerable grau d’autonomia.

Des d’aquest singular país -els ciutadans del qual competeixen amb Andorra en longevitat- m’envia una carta en Myron dela Paz (bloc aquí), un col·leccionista filipí que s’està a Macau durant uns mesos. En la carta li vaig enviar des de Barcelona a canvi de la seva, en Myron em va demanar que consignés la inscripció “Macau, via Hong Kong” en l’adreça. Preguntat sobre aquest afegitó, el meu col·lega d’afició m’explica que, segons li van dir, és recomanable fer viatjar la carta a través de Hong Kong perquè, així, les missives arriben a Macau un dia o dos més ràpid. El motiu, suposa, és que alguns serveis postals saben situar en el mapa amb més facilitat Hong Kong que no pas Macau. Així, diu, pot ser que les cartes enviades cap a Macau es quedin en raconet esperant que algú es digni a consultar l’atles.

En Myron afegeix que és ben segur que com a mínim una part del correu internacional que arriba a Macau és enviat a través de Hong Kong, i cita els casos de cartes sortides de les Filipines o de Birmània. Per contra, li sembla que les cartes que arriben a Macau des de la Xina continental no transiten pas per Hong Kong, sinó per Canton (Guangzhou, en pinyin) i el port de Zhuhai, aquest darrer a la frontera amb Macau. Però això, afegeix, és una simple suposició seva.

Salamat, Myron!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s