Un bon recurs per saber-ne més dels ATM

Un dels aspectes de la filatèlia que ha crescut més durant les dues darreres dècades ha estat el col·leccionisme dels segells de valor variable, o ATM (de l’alemany Automatenmarken, més o menys “segell de màquina automàtica”). Curiosament, malgrat que aquests segells s’han convertit en força habituals, molts col·leccionistes simplement els ignoren, a la qual cosa contribueixen fins i tot les filatèlies: en algunes, quan fas una subscripció a un país qualsevol, no et guarden els ATM fora que els ho demanis expressament.

A aquest menyspreu (que no se sol fer extensiu, per exemple, als segells de correu aeri, a les fulletes o als carnets) s’afegeix el fet que, per internet, circula relativament poca informació sobre aquests segells -almenys, en comparació amb el que es pot obtenir sobre els timbres clàssics. Per això, l’existència d’un lloc web com ateeme.net és d’un gran valor per als col·leccionistes d’aquests segells, i per als curiosos en general. Aquest web és editat pel Grup d’estudi i col·leccionisme dels segells de valor variable. Segons em va comentar personalment un dels seus membres, actualment en formen part al voltant de 300 col·leccionistes i estudiosos, sobretot de Catalunya i d’Espanya.

El web, molt complet, explica com col·leccionar aquests segells i quins detalls específics cal tenir en compte a l’hora de conservar-los adequadament. Alhora, inclou informació molt completa sobre cadascuna de les administracions postals que emeten ATM, no tan sols de països propers com França, Andorra o Espanya, sinó també de més exòtics -per a nosaltres- com Zimbabwe, l’illa de Norfolk o Kuwait. Millor que explicar-vos-ho és que vosaltres mateixos hi feu un cop d’ull: és un d’aquells webs dels quals, un cop visitats, podrem dir de ben segur que n’hem après alguna cosa nova!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s