Nadal als correus suecs

Els quatre segells de Nadal de Suècia.

Els segells de Nadal de Suècia.

He aprofitat una breu estada a Suècia per endur-me un petit record filatèlic del país. A dins d’un quiosc de premsa d’Eskilstuna hi havia el que em sembla que era l’oficina central de correus d’aquesta ciutat del centre de Suècia -almenys, hi havia totes les taquilles dels apartats postals! He comprat el carnet que Posten ha editat enguany amb motiu de les festes de Nadal, i que inclou un total de deu segells autoadhesius -però només quatre de diferents, els que es veuen a la imatge. El disseny ha estat encarregat a l’artista sueca Siri Ahmed Backström. Trobo que ha tingut molta gràcia en plasmar les coloraines dels paquets, encara que, pel meu gust, els quatre segells són massa semblants entre si.

Al web dels correus suecs, Backström explica que ha dissenyat els segells no pas a mà, sinó amb el programa Illustrator, perquè, segons explica, necessitava anar canviant constantment la mida de la imatge. L’artista afegeix que ha il·lustrat els segells amb regals perquè de petita li agradaven molt.

Una de les postals de regal.

Una de les postals de regal.

En comprar el carnet, el servei de correus em va regalar un bonic joc de deu postals amb motius nadalencs. En aquest cas, els dibuixos són obra d’una altra dissenyadora local, Ingela P. Arrhenius. Adjunto la imatge d’una de les targetes, que mostra una reinterpretació moderna de l’ofrena dels Reis d’Orient -aquest cop, sense bou ni mula. Si us demaneu què hi diu al rètol de la paret, aproximadament és alguna cosa com “és més benaurat donar que rebre”. Un detall molt bo, això de regalar les postals, una per cada segell del carnet!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s